Bad-ass tjej slår tillbaka….

 

Recension av Domino

Actionfilmen Domino öser på från början till slut. Är det inte våldsscener så är det scener med laddat språk. Tony Scott står för regin och filmen nådde ljuset 2005. Filmen är baserad på Domino Harveys liv.

BildDomino handlar om Domino Harvey, Keira Knightley, som utbildar sig till en bounty hunter. Innan hon får jobbet som bounty hunter får vi se glimtar av hennes tidigare liv där hon är en av de vackra i Hollywood, men hon känner att hon inte passar in. Hon har för mycket ilska i sig och söker efter adrenalinkickar. Hon vill få utlopp för sina aggressioner och börjar träna med olika redskap.

Sedan får vi får följa henne när hon börjar jobba med en av de tuffaste i branschen Ed Moseby, Mickey Rourke. Hon blir en del av en trio som snabbt får ryktet om sig som de tuffaste i branschen. Domino backar inte för någon. Men de hamnar i en stor knipa. Hur ska de tillsammans lösa situationen?

Det jag gillar med filmen är att Keira Knightley är huvudpersonen. Det är få rullar som visar en hårdkokt tjej som hon är berättaren. Det jag gillar med den här filmen är att hela filmen är uppbyggd på minnen. Det är flashbacks, men inte för många. Gillade man filmen Salt kommer man att gilla den här, fast Domino är lite mera bad-ass.

Betyg: 4 av 5

Lämna en kommentar