Ovanlig gåva kan rädda dig

Recension av ParaNorman

Ibland blir jag sugen på att se något animerat och i går fick jag ett sådant infall. Jag såg filmen ParaNorman. Den kom 2012 och är regisserad av Chris Butler och Sam Fell. Chris Butler har skrivit manus till bland annat Kubo och de två strängarna och ParaNorman. Sam Fell har regisserat Bortspolad och Sagan om Despereaux. Här följer en kort summering av ParaNorman.20180924_213816

Norman, Kodi Smit-McPhee, är stadens kuf. Han är mobbad och hans familj förstår sig inte på honom. Norman har en unik gåva. Han kan både se och tala med döda, något som familjen inte uppskattar. Pappan är konstant på Norman att sluta göra sig till. De enda som uppskattar Normans gåva är de döda. Stadens andra kuf ser sin chans till att hitta sin efterträdare för att försvara byn från zombies. Frågan är bara hur ska de hinna rädda staden innan förbannelsen slår in?

Filmen rosades av kritiker när den kom. Jag förstår varför. Det är fruktansvärt snygg animering i filmen. De har använt sig av 3D stop-motion animering. Dockorna är gjorda i en 3D-skrivare och filmade med 3D. Filmen var först ut med sådan animering. Det syns att det har tagit tid att göra filmen. Hantverket är imponerade. Manuset bidrar med humor, skräck och en del djupa frågor som höjer filmen ett snäpp från andra animerade filmer. Det är en underhållande film som jag troligtvis kommer att se om.

För er som inte gillar animation kan du väl titta en liten del och beundra det snygga hantverket. Jag rekommenderar filmen till dig som vill se ett skräckäventyr med humoristiska inslag. Poppa lite popcorn och sätt dig till rätta i soffan och låt dig underhållas. Trevlig kväll!

Betyg: 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s