Hur vinner man över en fiende som man älskar?

Recension av Kubo och de två strängarna 

20170507_211435

Det var det här med att hitta något att se på. Jag har sett ett animerat äventyr som kanske kan locka. Kubo och de två strängarna är en film för hela familjen eller bara för dig som gillar animerat. Den kom förra året och är regisserad av Travis Knight.

I Kubo och de två strängarna får vi följa Kubo. Han och hans mamma bor i grotta utanför byn. När han föddes blev hans morfar avundsjuk på honom och tog Kubos ena öga. Sedan dess har Kubo och hans mamma levt undangömda. Kubo beger sig in till byn varje dag för att berätta sina sagor. Genom att spela på sin ”banjo” får han pappersark att vakna till liv och bli en del av berättelsen. Arken blir allt från fåglar till en samuraj. Kubo trollbinder sin publik. På så vis kan han tjäna ihop pengar.

Endast en regel har Kubo att följa och det är att vara hemma innan mörkret faller. En dag misslyckas Kubo hålla sitt löfte och genast blir han jagad av två onda andar. De ska ta med honom till hans morfar. Kubo blir indragen i en jakt på liv och död. Under jakten lär han känna sin frånvarande far och hela hans familjs historia.

Alla tecken i Kubo och de två strängarna pekar på att det är en animefilm, berättelsen och valet av utseende på dockor. Personligen har jag lite svårt för när det ska se ut som en animefilm och så är talet amerikanska.

Filmen är värd att se. Det är en grym animation i filmen och den är supersnygg. Själva berättelsen är också bra och det är ett spännande äventyr. Det är en fartfylld film med mycket action och fantasi. Valet av skådespelare till de olika karaktärerna är också bra. Charlize Theron är med och det klart att betyget går upp då.

Betyg: 4 av 5

En reaktion på ”Hur vinner man över en fiende som man älskar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s