Kampen mot Skuggmästaren fortsätter

Recension av Stormens öga

Äntligen har jag tagit mig i kragen och läst den andra delen i Grisha-triologin, Stormens öga. Om du vill veta mina tankar om den första delen I ljusets makt klicka här.

stormens-oga

Alina och Mal är jagade av ett helt rike. Otryggheten är ett faktum och de gör allt för att förbli osynliga. Något som är lättare sagt än gjort. Alinas rykte sprids som en löpeld. Hon är nästintill helgonförklarad. Hon lyckades besegra Skuggmästaren och därmed befria riket från hans våld. Det var i alla fall vad hon och Mal trodde.

Snart är den skrämmande sanningen i fatt dem. Skuggmästaren lever och han gör allt för att sätta klorna i Alina och framförallt få kontrollen över hennes magi. Alina vet att hon är speciell. Hennes största fruktan är att hon inte vet om hon innerst inne är god eller inte. 

Stormens öga är del 2 i Grisha-triologin som är skriven av Leigh Bardugo. Bok två är inte lika spännande som den första, men den håller hög klass. Det är en äventyrsbok som verkligen fångar sin läsaren. Språket flyter på bra och det är lätt att komma in i handlingen.  Mycket nöje!

Betyg: 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s