Det krävs mod för att våga vara sig själv

Recension av Ellinor

Nu är det fredag igen och det firas som vanligt med ett ”Bookface”. Vill du se hur bilden blev kan du klicka här. Jag har läst boken Ellinor av Katarina von Bredow och den kom ut i år. Det är en första boken i en trilogi.

20180722_150224Ellinor älskar att klättra. Hon och hennes vän Leo gillar att ta sig an de olika lederna i klätterhallen. I hallen vågar hon vara sig själv, men i skolan är allt annorlunda. Där måste Ellinor anpassa sig efter Meja, ledaren i deras gäng. Ingen vill komma på kant med Meja. Hon gör allt för att få sin vilja igenom och hon skyr inga medel. Allt fungerar bra i gänget ända tills Viktor börjar i klassen. Meja blir ”blixtförälskad” och problemen uppstår när Viktor visar intresse för Ellinor. Maktbalansen får sig en törn och ska drottningen klara av det?

Ellinor är den första boken jag läser av Katarina von Bredow och jag är imponerad. Jag måste läsa fler böcker av henne. Hon skriver riktigt bra. Hon använder sig av ett enkelt och lättläst språk som suger tag i sin läsare. Katarina von Bredow tar sig an tunga ämnen som hon på ett lätt sätt lyckas förmedla och förklara utan att det blir krångligt och konstlat. Hon förklarar situationerna ingående och känslan lyser igenom texten och in i mig. Hon lyckas få mig att sympatisera med huvudkaraktären och jag vill bara hoppa in i boken och hjälpa henne.

Jag rekommenderar Ellinor till dig som vill läsa en bok som tar upp svåra ämnen som nätmobbning, mobbing, grupptryck, familjekonstellationer och vikten av att våga vara sig själv. Det är en bok som passar bra som högläsningsbok och dessutom går det ha många diskussioner kring boken och dess ämnen. Det är en bok för alla åldrar.

Trevlig kväll!

Betyg: 3 av 5

En reaktion på ”Det krävs mod för att våga vara sig själv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s