Inget hinder är stort nog för att nå framgång

Recension av There will be blood

Det är dags för ett dvdtips. Jag har sett filmen There will be blood som kom ut redan 2008. Den är regisserad av Paul Thomas Andersson och han står även för manuset. Han har även regisserat filmer som Junun, Inherent vice och The master.

20180816_072020Daniel, Daniel Day-Lewis, är oljemannen som försöker hitta det nästa stora fyndet. Han räds inga människor för att nå dit han vill. Han jagar framgång och lycka. När pastorn Eli, Paul Dano, kommer med ett erbjudande om mark kan Daniel inte tacka nej. Han är skeptisk mot pastorn, men lockelsen på olja är för stor och han accepterar erbjudandet. Pastorn börjar sätta käppar i hjulet för oljeborrandet och allt som verkat så lovande vänds snart till ett helvete.

Daniel Day-Lewis vann en Oscar för sin insats och det är lätt att förstå. Han är fenomenal i sin rolltolkning. Han är trovärdig och han väcker känslor hos tittaren. Det är lätt att känna med karaktären. Paul Dano gör en bra insats som galen och girig pastor. Han är den perfekta skurken. Hantverksmässigt är filmen värdig en Oscar och det är film som är värd att se om både en och två gånger.

Jag rekommenderar There will be blood till dig som vill se en dramafilm med kampen i centrum. Det är även ett relationsdrama mellan Daniel Day-Lewis och pojken HW som han tar under sina vingar. De får en far-son relation till varandra som är fint gestaltad. Trevlig kväll!

Betyg: 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s