Hämnden har sitt pris

Recension av Lady Vengeance

Det är dags för ett dvd-tips igen. Den här gången står uppföljaren till Old boy Lady Vengeance som är i fokus. Filmen är den sista i hämndtrilogin. Den är regisserad av Chan-wook Parks och den kom 2006. Han har även regisserat The Handmaiden, I’m a cyborg, but that’s ok och Old boy.

20180816_120211Geum-ja får äntligen andas i det fria. Efter ett antal år i fängelse är hon ute efter hämnd på mannen som sett till att hon hamnade där. På sin resa träffar hon sitt bortadopterade barn. Relationen mor dotter är allt annat än stabil och dottern vägrar att återvända hem. Trots en lycklig barndom och tryggt hem vill hon vara med sin biologiska mamma som lever i en blodig vardag.

Denna tokhyllade film lever tyvärr inte upp till alla mina förväntningar. Det är väl det som är problemet antar jag. Jag hade läst för mycket om filmen innan och mina förväntningar var alldeles för höga. Den är bra, men den är inte så bra. Filmen känns seg mot slutet och filmen innehöll en del transportsträckor. Ett problem kan vara att jag inte har sett de andra delarna i trilogin så att jag förstår tjusningen med filmerna. Eller så är det helt enkelt inte min typ av film.

Jag har en förkärlek till asiatisk film och det är väl en bidragande del till varför jag blev så pass besviken. Filmen är fortfarande bra det är bara det att jag hade alldeles för höga förväntningar på filmen och därför sjunker betyget.

Jag rekommenderar Lady Vengeance till dig som vill se en film där hämnd är temat och med ett gäng galna karaktärer. Trevlig kväll!

Betyg: 3 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s