En reaktion på skjutningen i Orlando

Recension av Love is love

Kvällens boktips är en serieantologin Love is love som kom förra året. Olika serieillustratörer har ritat sitt bidrag och det har blivit boken Love is love. Boken är ett svar på skjutningen mot en nattklubb som skedde i Orlando 2016.

20180919_144225I Love is love får läsaren läsa kortare serier. På olika sätt belyses människoöden. I några av serierna är vi på nattklubben med poliser eller superhjältar och ser konsekvensen av en arg man. Olika scenarion visas och även lösningar. Bokens budskap är kärlek. Med kärlek vi lösa alla problem för att det medför tolerans.

I många av serierna förekommer superhjältar som ett svar på att de kan inte komma till undsättning hur mycket man än önskar. De kan inte hjälpa oss eller stoppa farliga situationer. Det är upp till oss, samhället, att förhindra att sådana situationer uppstår igen. Det är även del barn som figurerar som huvudpersoner. De är offren på olika sätt, men även de som upplyser vuxna i sin närhet om hur verkligheten ser ut och hur den bör se ut.

Serieantologin är välgjord och det finns mycket känsla bakom illustrationerna. Love is love förmedlar ett fint budskap i grund och botten. Kärleken är lösningen på alla problem och det viktigaste är kärleken. Det är det som gör att vi människor får förståelse för varandra och acceptans. Du ska inte tala med hat i munnen.

Den enda som är lite negativt med boken är att det blir lite tjatigt. Vissa utav serierna hade de kunnat ta bort för det blir en del upprepning. Jag förstår att de vill poängtera sitt budskap.

Jag rekommenderar Love is love till dig som vill läsa en annorlunda seriesamling som ur olika synvinklar beskriver skjutningen på nattklubben i Orlando. Trevlig kväll!

Betyg: 3 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s