Ditt förflutna kommer alltid ifatt dig

Recension av Dumma mej 3

”Bookface friday” är här igen. Detta är en utmaning som jag verkligen gillar. Till i dag fick det bli en film. Jag har sett Dumma mej 3 och jag vet jag borde att sett den när den kom, men det blev inte så. Skaparna Illumination är tillbaka med Dumma mej 3 och den kom förra året.

20180122_104509I Dumma mej 3 får vi som vanligt träffa Gru, minionerna, Lucy, Agnes, Margo och Edith. Den här gången hamnar Gru i blåsväder. Han får sparken som hemlig agent, eftersom han upprepade gånger missat chansen att tillfångata den nya ärkeskurken Balthazar Bratt. Gru inser att han måste göra något för att få tillbaka sin självkänsla. Han får hjälp från oväntat håll, nämligen sin okända tvillingbror Dru gör entré i hans liv. Snart är bröderna tillbaka i sina gamla onda fotspår. Tävlingen om Vem är den smartaste skurken är igång?

Dumma mej 3 är rolig, galen och välgjord. Jag är en stor fantast av de första filmerna och den tredje håller samma klass. Min favoritkaraktär är Agnes och hon är lite extra skruvad den här gången. I love it! Det jag gillar mest med den tredje filmen är att filmmakarna har hittat tillbaka till samma känsla som det är i den första filmen.

Grundhistorien är bra, den varvas med snabba repliker och roliga skämt. Jag tycker att Balthazar Bratt är en fantastisk skurk. Han har fastnat i 80-talet och när han gör sina brott blir allting komiskt med tanke på att han har en hockeyfrilla. All musik som är med filmen är väl utvald och den passar som handen i handsken. På vissa ställen höjer musiken den komiska faktorn och ibland är den bara bra.

Jag rekommenderar Dumma mej 3 till dig som vill skratta. Den är perfekt för alla åldrar och jag tror med all sannolikhet att du vill se om den. Poppa popcorn, sätt dig till rätta och låt Gru och de andra ta dig med på ett ondskefullt äventyr. Trevlig helg!

Betyg: 4 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s