Ju äldre man blir desto mer underbart blir livet

Recension av Book club

I fredags var det biodags igen. Den här gången blev det feelgoodfilmen Book club som är regisserad av Bill Holderman. Detta är hans regidebut. Han har skrivit manus till Book club och A walk in the woods.

indexVivian, Jane Fonda, är gängets singeltjej som vägrar att binda sig. Hon lever livet och slukar karlarna med hull och hår. Drömprinsen lämnade hon bakom sig för över 30 år sedan och sedan dess har hon byggt upp sitt imperium.

När Diane, Diane Keaton, blev änka har hon och barnen bytt roller med varandra. Barnen är överbeskyddande och tror att hon inte kan ta hand om sig själv. Barnen är rädda att hon ska halka och slå sig och klarar hon verkligen av att laga mat? Döttrarna gör allt för att få mamma att lämna delstaten och flytta hem till dem.

Domaren Sharon, Candice Bergen, har inte kommit över sin man som hon kastade ut för 18 år sedan. När han förlovar sig med en mycket yngre kvinna får Sharon en chock. Hon vägrar att leva singel resten utav livet och ger sig ut i dejtingdjungeln. Hon går på den ena dejten efter den andra och alla spårar de ur en aning.

Carol, Mary Steenburgen, lever i ett äktenskap som är lite väl bekvämt för hennes smak. Hon försöker att få sin man att komma ur sin bekvämlighetszon och hitta gnistan igen. Han är å andra sidan är inte med på noterna.

Book club har fått lite halvbra kritik och jag förstår inte varför. Är du ute efter att se en film med ganska stor igenkänningsfaktor och som får dig att gapskratta? Ja, då är Book club något för dig. Det var länge sedan jag skrattade så här hysteriskt mycket. Tårarna rann längs kinderna. Book club är lika rolig som Amy Schumers film I feel pretty.

Det är riktigt roligt att titta på dessa övre medelålders kvinnor som tar sig an män som män tar sig an kvinnor. Det här är en film om fyra starka kvinnor. Den är helt fantastisk. Filmen får nästan en fyra, men den når inte riktigt dit och det beror på att filmens manus känns lite ytligt på sina ställen. Skulle jag endast betygsätta den på grund av dess humor den fått en solklar femma.

Jag rekommenderar Book club till dig som vill se en film som får dig att må bra och skratta. Det här är filmen som får dig att skratta så pass mycket att det krampar i magen. Trevlig kväll!

Betyg: 3,5 av 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s