Maktgalen man hotar samhällsordningen

20170528_154819

Recension av Fjärilarnas stad

För första gången i mitt liv är jag med i en bokcirkel. Det är både spännande och lite skrämmande. Tänk om man inte hinner läsa alla böcker till nästa gång man ska ses. Då får jag stå där och skämmas…..hm…bästa att prioritera bokcirkelböckerna i fortsättningen. Till nästa gång vi ses ska vi ha läst Om jag får stanna av Kajsa Gordan och Fjärilarnas stad som är skriven av Ingrid Remvall. Om jag får stanna har jag redan bloggat om, den texten kan du läsa här. Eftersom att det är fredag i dag passar det ypperligt att blogga om Fjärilarnas stad. Den passar verkligen som ”Bookface”. Vill du se hur det blev klicka här 

I Fjärilarnas stad lever människor, AI och kloner sida vid sida. Vegatropolis är en stad i lyx. Fenix lever där med sin farbror Fabian som kandiderar till presidentposen. Fenix lever i ett hem där perfektion efterfrågas och hans egna dröm om att bli artist kommer längre och längre ifrån honom. I fattiga Utmarken lever Vegas. Livet som myra är hårt. Hennes högsta dröm är att flytta in till staden och tillhöra det yttersta toppskiktet fjäril. En natt smyger Vegas och bästa vännen in i staden för att festa. På klubben uppträder Fenix och Vegas faller pladask.

Samhället lever under konstanta attacker från rebellerna. De vill rucka på maktordningen. Fabian som är maktgalen gör allt för att få makten. Han skyr inga medel. Vegas kidnappas och ingen märker det. När hon återvänder ändrar hon sin syn på tillvaron. Hon tänker gå till botten med att hitta sin förövare. Vegas blir indragen i ett krig som blir mer och mer smutsigt. Hur ska hon klara sig ur härvan.

Fjärilarnas stad är en spännande thriller med många olika nivåer av problematik. I berättelsen finns både paralleller till Alice i Underlandet och Askungen. Vegas blir vän med en datahacker som kallar sig för Rabbit. Hon vill visa Vegas hur djup konspirationen är. Även filmen The Matrix har en sådan infallsvinkel.

Jag gillar boken till viss del, boken hade inte tagit skada av att ta ett varv till i korrekturet. På några ställen är det grammatiska fel och det stör lite grann. Det blir även lite segt på sina ställen. Berättelsen tappar gnistan, vilket är synd för att jag gillar grundberättelsen väldigt mycket. Berättarjagen växlar mellan Vegas och Fenix. Det är en bra dramaturgi och det går snabbt att komma in i berättelsen. I och med att jagen växlar kan två världar beskrivas på ett närmare sätt. Det är till för del för boken. Jag vill ge beröm för en snygg layout.

Detta är en bok för dig som vill sugas in i ett spännande äventyr med en maktgalen forskare och kloner som jagar berömmelse.

Betyg: 3 av 5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s