Vilse i rymden

Recension av Leonora och glasplaneten

Jag tänkte att det var dags för ett boktips som riktar sig till de yngre läsarna. Det är verkligen på tiden att jag tipsar om en bok med rymdtema. Här kommer några rader om Leonora och glasplaneten som är skriven av Helen Johansson. Boken kom 2015.

20170205_211535

Leonora ”lånar” en rymdfarkost och rymmer från sin hemplanet Junoo tillsammans med medhjälparen Bobo. De kraschlandar på en främmande planet. Leonora upptäcker snart att hon har två stora problem, inte nog med att farkosten är trasig dessutom håller Bobos batteri på att ta slut. Hon känner sig ensam. Det hon inte vet är att på andra sidan planeten lurar ett gäng rymdpirater. Även de har kraschat på Glasplaneten. Leonora upptäcker piraterna. Hon ser sin chans att ta sig hem, men hennes plan är inte helt ofarlig.

Leonora och Glasplaneten är den första boken i en serie. Denna bok riktar sig till de lite yngre läsarna cirka 8-10-åringar. Det är en spännande rymdhistoria med en tuff tjej i huvudrollen. Det finns en del komiska inslag och det är många vändningar i boken. Jag hoppas att nästa del blir lika spännande.

Betyg: 3 av 5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s